Begravning vid covid

Det har slagit mig väldigt hårt, tanken på folk som omkommer tillföljd av Covid. Hur behandlar man sorgen bäst? då man vid minnesstunder inte ens kan få ha nära och kära tillhands pga restriktionerna som finns. Förutom minnesstunder så är själva begravningen väldigt svårt att hantera. Kan man verkligen sätta stopp för människor som sörjer? Är man utomhus så känns det rent spontant att det borde tillåtas att så många som möjligt deltar så länge man håller avståndet till respekt av viruset. Vet av egen erfarenhet att begravningsbyråer har en väldigt stor kunskap kring detta och att det är väldigt behjälpliga. Fick höra om en begravningsbyrå i södertälje som har väldigt stor erfarenhet kring allt som har med allt runt omkring att göra, Lavendla heter de och tydligen så har de hjälpt väldigt många med regler kring covid och regler till hur man bearbetar sorgen som följer med ett dödsfall.

Det enda som är säkert när man föds är att man en dag kommer gå bort, men ändå trots att man vet att man en dag kommer att dö så är sorg en av de svåraste tillstånden att ta sig igenom. Olika människor beter sig olika vid sorg, en del gråter sig bort med sorgen en del andra talar sig ut sorgen och en del bara försvinner i sina tankar utan att knyst. Hur man bearbetar sorgen är väldigt individuellt men viktigast är att man behandlar den. Begravningsbyråer kan underlätta för en genom att ta hand om allt kring en begravning allt ifrån cermoni till inbjudan etc .På så sätt får man tid att ro att behandla sin sorg i den takt man själv vill utan att tänka på något annat. Vet att det här blev väldigt deppigt inlägg men det är väldigt många som har nära och kära som försvunnit tillföljd av covid och det är bra att ta hjälp av proffs för at underlätta bearbetet av sorgen.

Lämna en kommentar