Andrahandsuthyrning

Det blir allt svårare att hitta någonstans att bo på i synnerhet om man vill bo nära sitt jobb och arbetsplats. Priser skjuter i höjden och efterfrågan blir allt större. Detta bäddar för nya möjligheter och nya inkomstkällor. Vad är bättre än en passivinkomst?

Jag kommer att flytta utomlands (eller det blir en lång semester) nu under sommaren och jag la ut min lägenhet för andrahandsuthyrning hos Samtrygg jag har använt deras tjänst tidigare och den är super smidig de underlättar med hela uthyrningsprocessen. Inte bara underlättar de med själva uthyrningen utan de hjälper till med betalningsprocessen, försäkringar och allt vad det innebär.

Det har börjat slå mig att eventuellt börja investera i lägenheter nu när räntan är så pass låg. Har hållt mig ifrån att göra det då jag alltid varit rädd för om jag kommer kunna hyra ut lägenheten, men varje gång jag lagt upp den hos Samtrygg så har den hyrts ut väldigt enkelt. Nu när räntorna är så låga så är det inte så svårt att få ihop kalkylen för att tjäna pengar på andrahandsuthyrning.

Så fort jag är tillbaks från semestern så kommer jag besöka banken för att se om jag kan få ut ytterligare ett lån, har inte så mycket i lån i min befintliga lägenhet så det bör inte vara några problem att få ut ytterligare ett lån, men frågan är vart man ska köpa lägenheten någonstans? man vill ju ändå vara nära jobben? Men man vill samtidigt få ihop kalkylen, har kikat på lägenheter i Stockholm men där är det riktigt dyrt att köpa loss en lägenhet dock får man bra betalt för sin lägenhet i andrahand via Samtrygg detta kräver att föreningen godkänner uthyrningen.

Har ni några tips och förslag på vart man bör köpa för att få till sin passiva inkomst tveka inte att kommentera.

(I samarbete med Samtrygg)

Lämna en kommentar