Hur påverkas du av vårkänslor?

Vad innebär egentligen vårkänslor och varför känner vi av dem? Vårkänslor ter sig som starkast hos personer som är bosatta i länder där det råder stor skillnad mellan de olika årstiderna. Fysiska och psykiska symptom uppkommer i samband med vårens ankomst.

När våren närmar sig blir många av oss mer fulla av energi och glädje. Vi får flera timmar på dygnet med dagsljus, klimatet blir varmare, dofter och färger sprids i naturen och det blir roligare att vistas utomhus. Forskare menar att dofter och ljuset spelar stor roll för vår lycka. 

Doft- och känslocentret i hjärnan ligger nära varandra, och dofter framkallar olika känslor och minnen inom oss. Dofter av olika slag kan framkalla positiva känslor inom oss och det händer även att personer blir extra attraherade av varandra på grund av en doft. Doften kan vara en parfym eller från något i bakgrunden i samband med att man har en trevlig stund tillsammans.

När våra ögon möts av ljus ökar utsöndring av dopamin, vilket är en signalsubstans som står för belöningssystemet i vår kropp. Dopamin har bland annat effekt på vår sömn, koncentration, uppmärksamhet och vårt humör. Dopamin samarbetar ofta med endorfiner och serotonin, och dessa tre tillsammans kan stärka vårt humör och våra känslor.

Ökad energi, vitalitet och sexuell aptit

Större lust för kärlek och ömhet kan även väcka olika fantasier till liv. Kanske är du en av de som undrar vart kan man träffa äldre kvinnor? Det är relativt vanligt med yngre män som fantiserar om äldre kvinnor och det finns många kvinnor som gärna träffar yngre män. Det finns flera sajter som kan hjälpa dessa människor att träffas.

Ju mer pigga och glada vi blir, desto mer avslappnade och öppna blir vi. Forskning visar även att perioden mars-september är en bra tid för oss att bli gravida, på grund av positiva vårkänslor. Vi blir mer kärlekskranka och efter en lång period av isolation kanske det blir mer markant i år med starka vårkänslor. 

Det finns människor som kan drabbas av en form av depression under vår och sommar. Denna depression uppkommer oftast på grund av stress, vilken kan bero på olika saker. Stress för att man inte är så bra på att hantera årstidsväxlingar. Men stressen kan även bero på att man anser att man inte har en så kallad bikinikropp eller att man under vår och sommar ska hinna med olika aktiviteter.

Njut av vår och sommar
Var dig själv och älska dig själv. Fokusera inte på att din kropp inte håller ”måttet”. Det finns ingen specifik bikinikropp. Däremot finns det bikinis i olika storlekar och utföranden. Njut av alla fina stunder, solljuset, naturen och aktiviteter som passar dig. Känner du avsaknad av en partner att dela stunder med, så kan säkert IX nätdejting hjälpa dig.

Lämna en kommentar